Kathodische Bescherming Inspectie

Wij verzorgen de jaarlijkse controle van uw KB-systeem.

Direct een inspectie aanvragen

Kathodische bescherming

Kathodische bescherming is een methode om metalen objecten zoals ondergrondse stalen installaties, tanks en/of leidingwerk te beschermen tegen corrosie (roestvorming). Door corrosie kan het metaal aangetast worden waardoor lekkage kan ontstaan. Een Kathodische Beschermingssysteem (KB-systeem) wordt aangebracht op ondergrondse stalen tanks en leidingen om corrosie te meten. In de wet is een verplichting opgenomen om dit KB-systeem jaarlijks te controleren zodat het risico op corrosie minimaal gehouden wordt.

De jaarlijkse controle van uw KB-systeem is belangrijk omdat met deze controle de kans op een bodemverontreiniging wordt verkleind. U bent immers tijdig gewaarschuwd en u kunt eventuele maatregelen nemen (het voorzorgsprincipe) voordat bijvoorbeeld een tank of leiding zou doorroesten.

Inspectie kathodische bescherming

Natuurlijk kan ContrAll Inspectie de jaarlijkse inspectie voor kathodische bescherming voor u uitvoeren. Wij voeren de inspectie uit conform protocol AS 6801 (voorheen AP08). Een van onze inspecteurs komt graag bij u langs om uw systeem te testen.

Uit zowel praktisch als economisch oogpunt wordt een inspectiemeting van de kathodische bescherming vaak gecombineerd met andere keuringen/inspecties. Bijvoorbeeld met de eveneens wettelijk verplichte water/bezinksel controle of grondwatermonitoring.

Water/bezinksel controle

Een water/bezinksel controle wordt uitgevoerd door een monstername van product op de bodem van een ondergrondse opslagtank. Zo wordt gecontroleerd of er sprake is van de aanwezigheid van water en/of bezinksel door ongerechtigheden in de vloeistoftanks. Door onder andere water kan er roestvorming optreden. Dit moet voorkomen worden omdat bij vergaande roestvorming een tanklekkage kan optreden met bodemverontreiniging tot gevolg. In een aantal gevallen zoals opslag in ondergrondse stalen tanks, is in de wet en regelgeving een jaarlijkse controle verplicht gesteld.

Meer informatie

Wilt u meer informatie over de inspectie van een KB-systeem of direct een inspectie aanvragen? Klik op de button om contact op te nemen. Een van onze inspecteurs neemt dan zo spoedig mogelijk contact met u op.

Neem contact op

©2024 ContrAll Algemene voorwaardenDisclaimerPrivacyPostbus 5257300 AM ApeldoornKleine Fluitersweg 2537316 MX Apeldoorn Webdesign: JHmedia