Inspectie minerale afdichtingen

AL RUIM 10 JAAR HÉT TOONAANGEVENDE GEACCREDITEERDE INSPECTIEBUREAU

Minerale afdichtingen

Minerale afdichtingen worden al sinds vele jaren toegepast als milieubeschermend isolatiemateriaal voor boven- en onderafdichtingen van stortplaatsen en bovenafdichting bij bodemsaneringen. De laatste tijd worden minerale afdichtingen ook ingezet bij infrastructurele projecten en vinden deze bodembeschermende voorzieningen steeds vaker hun weg naar industriële locaties en tankinstallaties. Kenmerkend voor minerale afdichtingen is de beperkte doorlatendheid.

Trisoplast

Een veel gebruikt mineraal afdichtingsmateriaal is Trisoplast. Dit gepatenteerde materiaal biedt ten opzichte van traditionele minerale afdichtingslagen (bijvoorbeeld zand-bentoniet) een aantal voordelen waarmee tegen aanvaardbare kosten een hoog niveau van milieubescherming wordt bereikt.

Trisoplast is de meest gebruikte minerale afdichting voor het afdichten van stortplaatsen, maar wordt daarnaast ook veelvuldig gebruikt voor de bodemafdichting van bedrijfsterreinen, tankparken, milieustraten, spaarbekkens, vervuilde grond, waterwegen en vijvers.

Het gebruik van trisoplast

Specifiek voor het beoordelen van Trisoplast als bodembeschermende/vloeistofdichte laag heeft ContrAll Inspectie het Inspectieprogramma Trisoplast Afdichtingen (ITA) opgesteld. Dit inspectieprogramma wordt ook door diverse overheden geaccepteerd en voorgeschreven in de milieuvergunning. Aan de hand van dit programma kan worden beoordeeld of de Trisoplast aan de gewenste kwalificatie (vloeistofdicht) voldoet.

Inspectie minerale afdichtingen

De verplichting en noodzaak tot periodieke inspectie van minerale afdichtingen verschilt. Dit hangt af van uw omgevingsvergunning. Er zijn verschillende vormen van inspectie mogelijk: bijvoorbeeld een indirecte visuele inspectie of een steekproefcontrole op het materiaal.

Op landelijk niveau vindt momenteel een inventarisatie plaats naar de noodzaak en behoefte van een uniforme inspectierichtlijn voor minerale afdichtingen in het kader van de milieuwetgeving.

ContrAll Inspectie kan u adviseren over de inspectievorm die voor uw situatie het meest in aanmerking komt.

Neem contact op

Neemt u gerust vrijblijvend telefonisch contact met ons op door te bellen naar 055 578 13 50. Wij maken graag een afspraak met u om uw situatie in kaart te brengen en tot het beste advies voor het gebruik van minerale afdichtingen in uw situatie te komen.

Neem contact op

©2019 ContrAll Algemene voorwaardenDisclaimerPostbus 5257300 AM ApeldoornKleine Fluitersweg 2537316 MX Apeldoorn Webdesign: JHmedia