Inspectie vloeistofkerende vloeren

AL RUIM 20 JAAR HÉT TOONAANGEVENDE GEACCREDITEERDE (RvA-registratienummer I129) INSPECTIEBUREAU

Vloeistofkerende vloeren

Bij het uitvoeren van bodembedreigende activiteiten in uw bedrijf kunt u in een aantal gevallen ook kiezen voor een vloeistofkerende vloer in plaats van een vloeistofdichte vloer of verharding. Er is dan sprake van geringe vloeistofbelasting.

Een vloeistofkerende vloer is een vloer die bodembedreigende stoffen zolang kan tegenhouden dat deze kunnen worden opgeruimd voordat de bodem verontreinigd raakt. Een vloeistofkerende vloer hoeft niet door een geaccrediteerd bedrijf geïnspecteerd te worden, maar moet wel periodiek worden geïnspecteerd door de vergunninghouder op goede werking. De resultaten dient u te documenteren en bewaren. Daarnaast krijgt u ook te maken met een aantal andere verplichtingen.

Incidentenmanagement vloeistofkerende vloer

Bij de keuze voor een vloeistofkerende vloer moet u zorgen voor incidentenmanagement. Dit betekent dat u een aantal organisatorische maatregelen moet invoeren zodat bodemverontreiniging wordt voorkomen. Dit heeft alles te maken met het zoveel mogelijk voorkomen van morsen en lekkages. Morsen kan voorkomen worden door bij het aftappen van vloeistoffen of het reinigen van onderdelen van ruime opvangvoorzieningen gebruik te maken.

Daarbij is het van groot belang dat u uw personeel instructies geeft over deze beheersmaatregelen. Uw medewerkers weten dat ze gemorste vloeistoffen snel moeten opruimen voordat deze in de bodem terecht kunnen komen. Het spreekt daarbij voor zich dat u als ondernemer zorgt voor voldoende absorptiemateriaal. Om van de hulpmiddelen ook optimaal gebruik te maken, is het noodzakelijk een en ander in een werkinstructie vast te leggen. Hierdoor weet iedere medewerker wat van hem of haar verwacht wordt. En zo wordt deze risico aanpak ingebed in de bedrijfsvoering.

Wilt u advies over vloeistofkerende vloeren?

De keuze voor een vloeistofkerende vloer vraagt dus wel het nodige van uw interne organisatie. Daarbij komt nog dat u de vloeistofkerende vloer periodiek moet (laten) controleren en de resultaten moet vastleggen en bewaren.

De medewerkers van ContrAll Inspectie kunnen u daarbij helpen, bijvoorbeeld met het opstellen en/of uitvoeren van deze bedrijfsinterne controle. Neem gerust contact met ons op. We komen graag bij u langs voor een adviesgesprek.

Neem contact op

©2024 ContrAll Algemene voorwaardenDisclaimerPrivacyPostbus 5257300 AM ApeldoornKleine Fluitersweg 2537316 MX Apeldoorn Webdesign: JHmedia