10 december 2013

3D voorstelling wordt werkelijkheid voor Q8

Voor Kuwait Petroleum (Nederland) BV heeft ContrAll een ontwerp gemaakt voor de locatie Heerenduinweg 1 in IJmuiden. Op deze locatie was een Q8 tankstation met shop en wasstraat gevestigd. De vraagstelling was; ontwerp een wascentrum wat aansluit bij het nieuw te bouwen onbemand Tango tankstation. Het wascentrum diende te bestaan uit (de bestaande) wasstraat, drie wasboxen en stofzuig mogelijkheid. Om een optisch geheel te vormen met het Tango tankstation is de karakteristieke Tango luifel als uitgangspunt gekozen.

Door de vorm van de Tango vleugel luifel door te zetten in het dak van het wascentrum, is er een optisch geheel ontstaan. Door de gevels van het gebouw fel rood te maken, is er een goede combinatie met de kleurstelling van het tankstation. Van het ontwerp is, naast het gebruikelijke tekeningenpakket een 3D presentatie gemaakt om de klant in vroegtijdig stadium inzicht geven hoe het ontwerp er uit gaat zien. Het laat zien dat 3D presentaties een prima hulpmiddel zijn om in ontwerpfase goed inzicht te geven hoe een locatie er uit komt te zien.

Terug naar actualiteiten
©2024 ContrAll Algemene voorwaardenDisclaimerPrivacyPostbus 5257300 AM ApeldoornKleine Fluitersweg 2537316 MX Apeldoorn Webdesign: JHmedia