26 augustus 2016

ContrAll behaalt accreditatie (RvA-registratienummer I129) voor inspectie van minerale lagen

4 augustus is ContrAll Inspectie als eerste inspectiebedrijf geaccrediteerd (RvA-registratienummer I129) voor het inspecteren van minerale lagen, als vloeistofdichte laag toegepast, in bodembeschermende voorzieningen

Accreditatie (RvA-registratienummer I129) is behaald voor het Protocol 6711. Op basis van deze accreditatie (RvA-registratienummer I129) is Contrall per 17 augustus erkend op grond van het Besluit bodemkwaliteit door het Ministerie van Infrastructuur en Milieu.

Al vanaf 2010 houdt ContrAll zich bezig met de inspectie van minerale lagen en inmiddels zijn al tientallen voorzieningen aangelegd en geïnspecteerd. Inspecties werden voorheen uitgevoerd volgens het Inspectieprotocol Trisoplast Afdichtingen (ITA) dat speciaal hiervoor door Contrall was opgesteld. Nu, na 6 jaar, is er een landelijk SIKB-protocol opgesteld waarin het product ”Trisoplast” als enige minerale laag de kwalificaties heeft vergaard om ook als vloeistofdichte laag te mogen worden aangemerkt.

De minerale laag (Trisoplast) wordt als onderafdichting aangebracht in een laagdikte van ongeveer 7 cm dikte. Vervolgens wordt het aangevuld met een ballastlaag en eventueel een verharding. Het grote voordeel van deze constructie is dat de vloeistofdichte laag beschermd is en niet door de dagelijkse bedrijfswerkzaamheden beschadigd kan raken. De totale constructie wordt uiteindelijk geïnspecteerd en aangemerkt als een vloeistofdichte voorziening.

Een minerale laag in een constructie wordt vaak toegepast in de (metaal-)recyclingbranche, bij tankparken, milieustraten en composteerterreinen. Hier is vaak sprake van grotere oppervlakten die vloeistofdicht moeten zijn en de vloeren worden vaak zwaar belast door grote hoeveelheden opslag (schroot, wrakken, containers, compost etc) en  het werken met kranen/shovels. De ervaring is dat beton- en/of asfaltverhardingen, welke zich aan het werkoppervlak bevinden, snel beschadigen en dus veel onderhoudskosten met zich meebrengen. Een vloeistofdichte constructie met Trisoplast vergt veel minder onderhoud en garandeert een langere levensduur. Deze toepassing is dan ook  reeds met volle tevredenheid toegepast op verschillende locaties. Bij Cerex Agri B.V. in de Botlek is onlangs zo’n vloeistofdichte voorziening aangelegd in een tankenpark en ook de milieustaat van Rosmalen is aangelegd met een Trisoplast onderafdichting. Voor beide voorzieningen is door ContrAll Inspectie B.V. een Verklaring Vloeistofdichte Voorziening verstrekt.

http://www.nibv.nl/actueel/actueel-nieuws/contrall-behaalt-accreditatie-voor-inspectie-van-minerale-lagen

Terug naar actualiteiten
©2024 ContrAll Algemene voorwaardenDisclaimerPrivacyPostbus 5257300 AM ApeldoornKleine Fluitersweg 2537316 MX Apeldoorn Webdesign: JHmedia