16 juni 2015

ContrAll inspectie inspecteert bij Attero Wijster

Bij Attero in Wijster wordt afval verwerkt en gescheiden. In de scheidingsinstallatie worden metalen en kunststoffen uit het afval gehaald voor recycling en een niet herbruikbare papier/kunststoffractie voor inzet als brandstof. Het resterende afval wordt verbrand om elektriciteit op te wekken. Op het terrein worden de materialen die uit de scheidings- en verbrandingsinstallatie komen verder verwerkt.

In Wijster is tevens een grote compostfabriek aanwezig en een grote waterzuiveringsinstallatie waar water uit het stort en van het terrein gezuiverd wordt.
De stortplaats is deels voorzien van een afdeklaag, een deel wordt nog gebruikt om afval te storten. In het stort is een leidingennet aangebracht waarmee stortgas gewonnen wordt. In een speciale installatie wordt dit opgewerkt tot aardgaskwaliteit en als groen gas in het reguliere aardgasnet gepompt.

ContrAll Inspectie heeft recentelijk een vloeistofdichte voorziening geïnspecteerd bestaande uit een minerale laag (Trisoplast) en een betonvloer van 5000m2. Een mooi stukje bodembescherming is hiermee gerealiseerd!

Terug naar actualiteiten
©2024 ContrAll Algemene voorwaardenDisclaimerPrivacyPostbus 5257300 AM ApeldoornKleine Fluitersweg 2537316 MX Apeldoorn Webdesign: JHmedia