18 januari 2021

Waterstof auto voor ContrAll

In het kader van de energie transitie en om praktijkervaring op te doen heeft ContrAll een auto aangeschaft die als brandstof waterstof gebruikt. De ContrAll H2 Mirai.

Het betreft een Toyota Mirai die af fabriek op waterstof rijdt. Velen beschouwen waterstof als de emissieloze, 100% schone, brandstof van de toekomst dus de naam Mirai, hetgeen toekomst betekent, is een heel toepasselijke. In feite is het een elektrisch aangedreven auto waarvan de accu’s opgeladen worden door een brandstofcel die waterstof (H2) en zuurstof (O2) omzet in elektriciteit en water (H2O). De auto heeft dus een eigen energiecentrale aan boord.

Het gasvormige waterstof wordt in 2 tanks onder een druk van 700 bar in de auto opgeslagen.

De Toyota Mirai is in feite een moderne, ruime sedan die rijdt als een gewone auto maar onderhuids is hij een van de meest innovatieve auto’s op de weg. En het mooie is, hij stoot alleen waterdamp uit.

De auto wordt door ContrAll gewoon gebruikt. Projectengineer Dennis Bannink is de trotse berijder. Dennis woont in Arnhem en kan eenvoudig bij een tanklocatie van Pitpoint in zijn regio tanken waar ContrAll destijds ook de projectbegeleiding van het H2 project heeft verzorgt. Al geruime tijd zijn we met veel meer waterstofprojecten bezig zodat we het aantal tankpunten in Nederland hopelijk snel kunnen uitbreiden.

Bekijk hier een filmpje over de werking van de Toyota Mirai.

Waterstofauto motorkap

Terug naar actualiteiten
©2024 ContrAll Algemene voorwaardenDisclaimerPrivacyPostbus 5257300 AM ApeldoornKleine Fluitersweg 2537316 MX Apeldoorn Webdesign: JHmedia