19 maart 2015

ContrAll traint vrachtwagenchauffeurs voor tanken van LNG (vloeibaar aardgas)

Medio januari 2015 is het eerste Shell LNG tankstation in Nederland in gebruik genomen.

Het LNG-tankstation is gesitueerd aan de Waalhaven Zuidzijde 76 te Rotterdam en maakt integraal onderdeel uit van het reeds bestaande Shell truckdieselstation op deze locatie.

Vanuit de wet is bepaald dat voor het tanken van LNG de vrachtwagenchauffeurs, die op LNG gaan rijden, dienen te beschikken over een gedegen opleidingsniveau met betrekking tot het gebruik van een LNG tankinstallatie en alle daarbij behorende veiligheidsaspecten.
Shell Nederland Verkoopmaatschappij BV heeft, in samenwerking met ContrAll BV, een trainingsprogramma opgesteld, dat precies aansluit bij de wettelijk gestelde eisen.Daarnaast komen ook Shell-specifieke eisen aan bod. De vrachtwagenchauffeur wordt getraind om op een verantwoorde wijze LNG te tanken, waarbij onder andere rekening wordt gehouden met zijn eigen veiligheid, maar zeker ook die van zijn omgeving.

De training wordt verzorgt door een medewerker van ContrAll. Deze medewerker beschikt over het Vapro-B-certificaat voor LNG-installaties en is vanaf het begin zeer nauw betrokken bij de ontwikkeling van het LNG-tankstation.
De training omvat een theoretisch gedeelte en een praktijkgedeelte. Aan het einde van de training volgt een test, waarna de chauffeur bij het succesvol afleggen hiervan een ondertekend certificaat ontvangt. Dit certificaat geeft hem de bevoegdheid om LNG te tanken op het LNG–tankstation in de Waalhaven.

Op dit moment zijn wij zeer verheugd te kunnen melden dat onlangs de eerste 15 chauffeurs met succes de training hebben afgerond en de volgende training alweer staat ingepland.

Als u vragen heeft over de trainingen of geïnteresseerd bent in het volgen ervan, neemt u dan contact op met Christiaan Hemeltjen van ContrAll via telefoonnummer +31 55 578 13 50, mobiel +31 6 212 139 48 of e-mail christiaan.hemeltjen@contrall.nl

Terug naar actualiteiten
©2024 ContrAll Algemene voorwaardenDisclaimerPrivacyPostbus 5257300 AM ApeldoornKleine Fluitersweg 2537316 MX Apeldoorn Webdesign: JHmedia