20 november 2015

Groot onderhoud tanks Tamoil Depot Ruischerbrug

Ook de bovengrondse opslagtanks van het Tamoil brandstofdepot (voormalig Allesco) te Ruischerbrug Groningen moeten net als andere tanks eens per 15 jaar gekeurd worden. Bij de controle van deze tanks wordt naast de inwendige controle ook naar de buitenzijde gekeken. Alle verbindingen en aansluitingen worden gecontroleerd op materiaal dikte. Tijdens deze controle bleek dat 2 tanks dusdanig scheef stonden dat deze weer rechtgezet moesten worden. Dat levert een uniek plaatje op en meteen goed zicht op de onderzijde van deze tanks.

Deze tanks wegen 18 ton en worden d.m.v. 4 stuks hydraulische vijzels telkens 15 cm op getild, waarna er een hardhouten balk van 10 cm onder de vloer wordt gestapeld. Na 20 keer vijzelen, staat de tank ca. 2 mtr. boven de grond en kan de terp/fundatie opnieuw opgebouwd gaan worden.

Het vijzelen van een tank neemt een dag in beslag. ContrAll verzorgde de projectcoördinatie, Hamer Noord was verantwoordelijk voor het leidingwerk en Arma Tankbouw verzorgde de las- en vijzelwerkzaamheden aan alle tanks.

Terug naar actualiteiten
©2024 ContrAll Algemene voorwaardenDisclaimerPrivacyPostbus 5257300 AM ApeldoornKleine Fluitersweg 2537316 MX Apeldoorn Webdesign: JHmedia