21 juli 2016

Mary-Ann Schreurs reikt Wabo-omgevingsvergunning uit aan Truckstop 8

Op woensdag 20 juli 2016 heeft Mary-Ann Schreurs, Wethouder van Innovatie en Design, Duurzaamheid en Cultuur van de gemeente Eindhoven, een Wabo-omgevingsvergunning uitgereikt aan Mathieu Henderikx, directeur van Truckstop 8.

LNG-Tankstation

De aanvraag voor de vergunning is door Truckstop 8 ingediend ten behoeve van een LNG-Tankstation. LNG is vloeibaar aardgas. Deze brandstof is een hoogwaardig duurzaam alternatief voor diesel bij vrachtwagens. LNG heeft voor een lagere uitstoot van schadelijke stoffen dan diesel. Zo is de CO2-uitstoot ca. 20 tot 25% lager en de NOx-uitstoot (veroorzaker van zure regen) zelfs 90%. Daarnaast is van SOx en fijnstof geen sprake meer. Dit initiatief was dan ook een belangrijke stap in de richting om Eindhoven duurzamer te maken.

Truckstop 8

Truckstop 8 is hét service tankstation voor bedrijfswagens in de regio Eindhoven. Het Shell tankstation biedt naast LNG ook andere brandstoffen zoals diesel, Shell GTL diesel, Ad-Blue, CNG en benzine. Naast het tankstation biedt het bedrijf ook een groot aantal voorzieningen, waaronder een shop, restaurant, douche- en wasgelegenheden ten behoeve van de chauffeur en 3 milieuvriendelijke wasstraten. Truckstop 8 is centraal gelegen aan de A2, afrit Eindhoven Airport aan het Schakelplein, en daardoor ideaal gelegen voor vrachtwagens. Een zeer mooie plek dus om het vijfde LNG station van Nederland te openen.

Bijzondere samenwerking

Dit was ook de mening van de gemeente Eindhoven, Omgevingsdienst Zuidoost Brabant, Veiligheidsregio Brabant Zuidoost, Shell en Contrall. Samen met Truckstop 8 is tussen deze partijen een bijzondere samenwerking ontstaan. Zij hebben ervoor gezorgd dat het tankstation na goedkeuring van de Wabo-omgevingsvergunning binnen 5 weken gerealiseerd kon worden. Sindsdien kan Truckstop 8 dagelijks 200 vrachtwagens voorzien van de voordelen van LNG, zoals een schonere motor. Inmiddels hebben bedrijven als Vos Logistics, Zandbergen Transport en Waterfront B.V. zich al als klant gemeld.

Uitreiking Wabo-milieuvergunnning

Om deze bijzondere samenwerking nog eens extra te bekrachtigen is op woensdag 20 juli 2016 de Wabo-omgevingsvergunning door Mary-Ann Scheurs overhandigd aan Mathieu Henderikx van Truckstop 8.

Onder het genot van een hapje en een drankje werden de gasten getrakteerd op de ontstaansgeschiedenis van het LNG-tankstation en kregen ze uitleg over de installatie. Het station is niet alleen een plek geworden waar op een duurzame manier omgegaan wordt met brandstofvoorziening, maar het is ook een plek geworden waar chauffeurs tot rust kunnen komen.

Terug naar actualiteiten
©2024 ContrAll Algemene voorwaardenDisclaimerPrivacyPostbus 5257300 AM ApeldoornKleine Fluitersweg 2537316 MX Apeldoorn Webdesign: JHmedia