7 april 2021

Projecten energietransitie

De brandstofmarkt is volop in beweging. De vraag naar alternatieve brandstoffen neemt exponentieel toe. In de automotive branche wordt er gesproken over een energietransitie; een transitie van fossiele brandstoffen naar duurzame energiebronnen. De overgang naar duurzame energie vergt veel tijd en geld en om dit in goede banen te leiden moet er gekeken worden naar alle mogelijke oplossingen. Wij volgen de ontwikkelingen op de voet.

Project Alexandrium Capelle aan den IJssel

Voor het project HPC Capelle zijn we bezig met voorbereidingen van een energietransitie. We hebben de LPG installatie gesaneerd om ruimte te creëren voor een CNG installatie. Ook wordt de locatie uitgebreid met twee snelladers. Deze hebben een maximaal laadvermogen van 350 kw (locatie beschikt reeds over een 50 kw lader). Een standaard oplossing was bij deze locatie niet mogelijk. Samen met de aannemer hebben we gekeken naar een maatwerk oplossing, uitgewerkt in de vorm van een nieuw opzet frame over de bestaande pompeilanden.

Na oplevering van de CNG installatie en snelladers kwam de opdrachtgever met de vraag om mee te denken over uitbreiding van de locatie met een waterstofinstallatie. Eind 2021 zal deze uitbreiding plaatsvinden. Hierna is de locatie klaar voor de energietransitie.

Project Kadoelen Amsterdam

In 2019 hebben we locatie Kadoelen voorzien van een CNG installatie. Ruim een jaar later was het tijd voor de volgende fase, het realiseren van twee snelladers met optie tot uitbreiding naar maximaal vier snelladers. Tijdens de realisatie was het belangrijk dat meerdere pompcombinaties in gebruik konden blijven. De routing was een hele uitdaging omdat we buiten de atex zones (explosiegevaarlijke omgeving) moesten blijven vanwege de aanwezigheid van meerdere soorten brandstof. Het was namelijk belangrijk dat meerdere pompcombinaties in gebruik bleven.

Project Industrieweg Duivendrecht

Op locatie in Duivendrecht was de netwerkaansluiting onvoldoende om te kunnen uitbreiden met snelladers. We hebben samen met de opdrachtgever een batterijbuffer voorziening toegepast. Met de batterijbuffer worden pieken afgevlakt maar is het toch mogelijk om elektrisch te laden.

ContrAll loopt voorop in de energietransitie. Heeft u vragen of wilt u meer weten over dit onderwerp? Neem vrijblijvend contact met ons op. Wij komen graag bij u langs om, samen met u, tot de beste oplossing te komen.

Terug naar actualiteiten
©2024 ContrAll Algemene voorwaardenDisclaimerPrivacyPostbus 5257300 AM ApeldoornKleine Fluitersweg 2537316 MX Apeldoorn Webdesign: JHmedia