1 juli 2016

Toewerken naar de opening van Shell LNG tankstation Eindhoven 8

Vanaf juli 2016 is het ook mogelijk om LNG te tanken bij Shell Truckdiesel EINDHOVEN ACHT. Het tankstation is geen onbekende binnen het Shell netwerk, chauffeurs tanken hier al jaren de vertrouwde Shell brandstoffen.

LNG, liquefied natural gas, is tot -162 ¬įC gekoeld aardgas. Hierdoor wordt het aardgas vloeibaar en kan het als transportbrandstof gebruikt worden. LNG heeft als voordelen;

  • ¬†Schonere verbranding dan diesel, met mogelijke CO2-reductie tot 20%
  • ¬†Lagere gebruikskosten door lagere brandstofkosten
  • ¬†Lager motorgeluid

ContrAll is vanaf dag 1 betrokken geweest bij de ontwikkeling van de Shell LNG site in Eindhoven. In maart 2013 zijn de eerste gesprekken gevoerd om de mogelijkheden voor de bouw van LNG op deze locatie te bespreken.

Het ingewikkelde vergunningtraject is destijds snel, accuraat en met succes afgerond. Tijdens het project is vanuit ContrAll de rol van QAQC engineer ingevuld. Daarnaast is er een complexe tankvervanging op het terrein begeleid en was ContrAll verantwoordelijk voor het leiden van de communicatie tussen de diverse partijen. Tot slot zijn de BHV’ers van de omliggende bedrijven door een medewerker van ContrAll op locatie ontvangen en is de noodprocedure uitgelegd, wat met enthousiasme door de groep BHV’ers werd ontvangen.

Vervolgens zijn er diverse chauffeurs in de praktijk getraind voor LNG, door een gecertificeerde trainer van ContrAll. De chauffeurs waren erg tevreden over de wijze van trainen en de duidelijke communicatie.

Wat fantastisch om te zien dat de mogelijkheid om LNG te tanken binnen 7 weken is gerealiseerd en dat wij hier naar volle tevredenheid ons steentje hebben mogen bijdragen.

De offici√ęle opening vindt plaats in week 28.

Terug naar actualiteiten
©2024 ContrAll Algemene voorwaardenDisclaimerPrivacyPostbus 5257300 AM ApeldoornKleine Fluitersweg 2537316 MX Apeldoorn Webdesign: JHmedia