29 september 2016

Vergunningtraject Shell LNG op cruiseship AIDAprima

ContrAll heeft de afgelopen weken gewerkt aan een vergunningen traject in de Rotterdamse haven. Bij het enorme cruiseschip de AIDA-Prima komt een tankwagen met Shell LNG te staan als energie voorziening.

Vooruitlopend op een definitieve omgevingsvergunning heeft ContrAll in opdracht van Shell Nederland Verkoopmaatschappij B.V. een gedoogbeschikking aanvraag verzorgd voor het wekelijks leveren van Shell LNG aan het cruiseschip AIDAprima.

Het cruiseschip “de AIDAprima” mag oprecht groot genoemd worden. Zo heeft het schip een lengte van 300 meter, een breedte van 38 meter en is maar liefst 15 verdiepingen hoog.

Inclusief 12 restaurants en onder andere een zwembad, winkels, kunstgalerijen en een fitnessruimte. Het schip biedt plaats voor 3.300 passagiers en 900 crewleden.

Tijdens de vaart wordt de elektra voor het schip opgewekt door een gasolie gestookte aggregaat die ook kan draaien op LNG (vloeibaar aardgas). Aangezien het schip zelf geen opslagvoorziening voor LNG heeft, zal de aggregaat na aanmeren aan de Holland Amerikakade te Rotterdam van LNG worden voorzien rechtstreeks vanuit een LNG tankwagen.

Het schip zal 26 uur aan de kade blijven en gedurende dezelfde tijd vindt er continu LNG levering plaats; door 2 volle tankwagens met LNG, met in totaal ca. 40 ton voorraad. Deze activiteit zal vanaf 29 september 2016 wekelijks van donderdag op vrijdag gaan plaatsvinden. 

Het aanvragen van een gedoogbeschikking voor een dergelijk activiteit gaat niet zonder slag of stoot. Wij als ContrAll zijn in dit proces de afgelopen weken zeer actief geweest door het voeren van diverse gesprekken met de milieudienst DCMR, de Veiligheidsregio, de gemeente Rotterdam en onze opdrachtgever Shell. Ook het vervaardigen en aanleveren van de benodigde documenten ten behoeve van de gedoogbeschikking behoorden tot de taken van ContrAll. Voor ContrAll was het een hele grote en niet alledaagse uitdaging en zijn wij er zeer trots op een groot aandeel te hebben gehad in de totstandkoming van de deze voor Shell felbegeerde gedoogbeschikking.

 

Terug naar actualiteiten
©2024 ContrAll Algemene voorwaardenDisclaimerPrivacyPostbus 5257300 AM ApeldoornKleine Fluitersweg 2537316 MX Apeldoorn Webdesign: JHmedia