AgriSneltank Goes

Uniek door simplistisch design

Simplistisch en werkbaar design

Als je in Goes richting de Hudsonweg rijdt, kom je dit unieke tankstation tegen. De opdrachtgever kwam met het simpele idee om de technische ruimte en luifel te combineren tot één bouwdeel. Deze simpele, maar ambitieuze plannen zijn door ContrAll gerealiseerd. Het resultaat is een 10 meter hoge kolom die door de luifel heen steekt, die tevens dient als reclamezuil. Het beeldmerk van AgriSneltank pronkt op de kolom van dit indrukwekkende bouwwerk. De prijzen worden getoond op LED-bakken die in de luifel zijn geïntegreerd.

Goes
AgriSneltank
2015
12 weken

Het project in vogelvlucht

Van ontwerp naar realisatie

ContrAll heeft het het complete project begeleid van ontwerp tot realisatie. We zijn begonnen door de plannen van de opdrachtgever te visualiseren. Dit hebben we gedaan door een schetsontwerp te maken die vervolgens tot een 3D weergave van het station is verwerkt. Zo hebben we de opdrachtgever een duidelijk beeld kunnen geven van het uiteindelijke ontwerp en kon het bouwtraject begonnen worden.

We hebben alle vergunningsaanvragen verzorgd, constructie tekeningen en berekeningen gemaakt en de aanbesteding uitgeschreven. Tijdens de bouw heeft ContrAll een adviserende en begeleidende rol gehad over onder andere de keuze van de aannemers. De bouw heeft 12 weken geduurd.

De uitdagingen

De grootste uitdaging van de bouw van dit unieke tankstation was de visie van de opdrachtgever te vertalen naar een werkbaar design. Het bedenken is één, maar het tot uitvoer brengen is twee.

Door een nauwe samenwerking tussen ContrAll en de opdrachtgever (en later de aannemers) is dit mooie station tot stand gekomen. Naast het station is ook de omgeving aangepakt om tot een mooi design te komen dat goed past in het landschap. Zo is gebruik gemaakt van strandpalen en helmgras om het Zeeuwse karakter te benadrukken.

AgriSneltank

Het tankstation op industrieterrein De Poel ligt aan de afrit van de A58 en biedt ruimte aan twee ruime truck posities en vier opstelplaatsen voor personenauto’s.

AgriSneltank beschikt over een netwerk van ongeveer twintig tankstations in het zuidwesten van Nederland.

©2024 ContrAll Algemene voorwaardenDisclaimerPrivacyPostbus 5257300 AM ApeldoornKleine Fluitersweg 2537316 MX Apeldoorn Webdesign: JHmedia