DCB Harnaschpolder

Indrukwekkend in design en techniek

Wie op de A4 richting Rotterdam of de andere kant op richting Amsterdam afslag 12 neemt, komt langs het indrukwekkende tankstation van Tank- en TruckEasy. Het station op industrieterrein Harnaschpolder in Den Hoorn bedient consumenten, het MKB en de transportsector. Met vijf opstelposities voor vrachtverkeer en vier opstelposities voor personenwagens kan iedereen hier terecht.

Vrachtverkeer heeft de keuze uit diesel, AdBlue en vanaf eind 2017 ook LNG en CNG. Hiermee is het tankstation niet alleen qua design klaar voor de toekomst, maar kan het ook in de steeds groter wordende vraag naar schonere brandstoffen voorzien. Dit station is een van de laatste toevoegingen aan het netwerk van dertig locaties van DCB Energy.

DCB Energy
Den Hoorn
2011
20 weken

Het traject

Binnen dit indrukwekkende project heeft ContrAll de leidende rol vervult. Wij acteerden als coördinator tussen de verschillende partijen, waaronder de  architect, LNG adviseur en de opdrachtgever.

Tijdens de ontwerp- en de vergunningsfase zijn de bouw en milieuvergunningen door ons aangevraagd en begeleidt. Om het station mogelijk te maken diende het bestemmingsplan te worden gewijzigd.

In de uitvoeringsfase was ContrAll de verbindende factor tussen de aannemers, gemeente en gronduitgever. Het project is geheel conform planning afgerond en opgeleverd.

Voor ieder wat wils

De locatie van het TankEasy tankstation op industrieterrein Harnaschpolder is een goede uitvalbasis voor zowel particulier als zakelijk wegverkeer.

Het moderne design is gericht op optimaal gebruiksgemak. Dit betekent ruime opstelplaatsen en moderne installaties. Het station heeft geen shop, waardoor de doorstroom vlot verloopt.

Met vijf opstelposities voor vrachtverkeer (geschikt voor lange zware voertuigen, LZV) en vier opstelposities voor personenwagens kan iedereen hier terecht. Naast traditionele brandstoffen zullen ook duurzame brandstoffen worden aangeboden.

Toekomstproof

Boven de afgiftepunten pronkt een spectaculaire luifel met toren die voorzien is van een groot LED scherm. In de steunpilaar aan de voorzijde van de luifel is de merknaam ‘TankEasy’ ge√Įntegreerd voor een onderscheidend en herkenbaar ontwerp.

De toren dient naast zijn sierlijke meerwaarde als element om de LNG tank uit het zicht te ontnemen. Om de LNG tank te installeren zal deze vanaf de bovenkant in de toren gehesen worden. De verwachting is dat het station eind 2017 van LNG en (L)CNG is voorzien.

Deze nieuwe locatie is de voorloper van meerdere nieuwe Energy Hub locaties waarop volop ruimte is voor alternatieve brandstoffen en energie dragers.

©2024 ContrAll Algemene voorwaardenDisclaimerPrivacyPostbus 5257300 AM ApeldoornKleine Fluitersweg 2537316 MX Apeldoorn Webdesign: JHmedia