Holthausen waterstoftankstations

Holthausen waterstoftankstations

In opdracht van Holthausen Energy Points heeft ContrAll de realisatie van twee waterstoftankstations verzorgd. De opdracht omvatten voor beide locaties het maken van een ontwerp inclusief de luifel, het verzorgen van de vergunningsaanvraag, de aanbesteding, bouwbegeleiding en de eindoplevering. Waterstof is een duurzame energiebron voor voertuigen welke momenteel in opkomst is. Door het tanken van groene waterstof kan het voertuig CO2 neutraal rijden. Op de locatie in Amsterdam kunnen uitsluitend vrachtauto’s tanken en op de locatie in Groningen kunnen alle soorten voertuigen tanken. Het verschil is dat voor vrachtauto’s 350 bar en voor personen auto’s 700 bar vuldruk nodig is.

Bij het ontwerp van een waterstoftankstation is een goede lay-out en routing erg belangrijk. Daarnaast dient er rekening gehouden te worden met in- en externe veiligheidsafstanden, belangen van derden en een complexe technische installatie. Voor realisatie is samen gewerkt met bekende tankstation aannemers en een gespecialiseerde waterstofinstallatie leverancier

Naast het coördineren en de begeleiding van het complete bouwproces waarbij aandacht is voor planning, veiligheid en voortgang heeft ContrAll ook het hele ATEX (Explosie veiligheid), noodplan procedures en KVI (Keuring Voor Ingebruikname) verzorgd.

Samenvattend heeft ContrAll Holthausen maximaal kunnen ontzorgen bij het realiseren van deze twee prachtige waterstof tankstations.

Energietransitie
Amsterdam & Groningen
Holthausen Energy Points
Waterstoftankstations

©2024 ContrAll Algemene voorwaardenDisclaimerPrivacyPostbus 5257300 AM ApeldoornKleine Fluitersweg 2537316 MX Apeldoorn Webdesign: JHmedia