Complete shopinrichting Total

Een uniforme uitstraling voor de Total shops

Complete inrichting van ontwerp naar realisatie

In 2014 zijn we begonnen met het Bakery concept toe te passen voor meerdere locaties in Nederland. Het concept is door een derde partij voor Total Benelux is opgezet. Het doel van het nieuwe concept is om de klant het gevoel te geven dat het Total station meer is dan een tankstation voor brandstof, sigaretten en een snelle hap. Total wil het gevoel creëren van een verblijfs- en ontmoetingsplek.

Het Bakery concept bestaat uit een veelvoud van modules, zodat de Bakery in verschillende onderdelen kan worden opgebouwd. Hierdoor kunnen modules worden toegevoegd of verwijderd om tot een op maat gemaakte Bakery te komen passend voor elk station.

We zijn begonnen met het Total tankstation Aurora langs de A4 in Leiderdorp, welke als eerste station in Nederland deze metamorfose heeft ondergaan. De gehele shop is verbouwd. De uitdaging was dat het tankstation inclusief een gedeelte van de Shop open moest blijven.

Total Nederland
Meerdere locaties in Nederland
2014-heden
6-8 weken

Uniforme uitstraling van Total Shop Food Concept

Voor elke locatie een passend concept

Voor elke Total locatie maakt ContrAll een compleet pakket van tekeningen, projectomschrijving in de vorm van bestekken en meetstaten. Per discipline verzorgen wij de aanbesteding. Eerst per locatie (in 2015), daarna per 2 locaties (in 2016) en per 10 locaties voor 2017. Op dit moment zijn er bijna 13 grotere Rijksweglocaties omgebouwd in 2 van de varianten, te weten het Full Concept of het Medium Concept.

Daarnaast heeft Total nog een 3e variant, het Light Concept voor de kleinere tankstations, waarbij een aantal van de modules kunnen worden toegepast. Tijdens de Expo Houten van 14 oktober jl. is er ook een versie gelanceerd voor de dealer stations, die nu ook hun eigen Bakery kunnen samenstellen met één of meerdere modules.

Intensieve samenwerking

ContrAll begeleidt voor elk type Shop een passend ontwerp. Dit doen we in nauwe samenwerking en samenspraak met de Architect van Total Benelux, de Afdeling SFS (Shop, Food & Services) van Total, de exploitatant en Field-Engineers.

Aansluitend wordt het ontwerp per locatie uitgerold op basis van bestek en tekeningen. ContrAll initieert vervolgens i.s.m. Total de kick-off met alle contractors. Verder verzorgen we de planning, de verslaglegging en zijn we het aanspreekpunt voor de contractors.

De verbouwing wordt begeleidt door een Field-Engineer van Total en ContrAll. Aan het einde van de verbouwing wordt de (voor)oplevering gedaan met alle contractors, incl. verslaglegging door ContrAll en opvolging hiervan.

Overige werkzaamheden voor Total

  • Maken van revisietekeningen voor alle voorkomende locaties.
  • Aanvragen van vergunningen en/of indienen van Milieumeldingen voor diverse veranderingen op het station.
  • Bouwbegeleiding voor complete nieuwbouw of –verbouwing van tankstations, incl. wasstraten, wasboxen, groene brandstoffen, etc.
  • Bouwkundige opnames doen voor mogelijke aanpassingen of mogelijkheden bekijken om zonnepanelen te plaatsen.
  • Begeleiden van tankkeuringen, incl. maken van tekeningen, bestekken en aanbestedingen
  • Overleg met bevoegd gezag inzake aanpassingen op verkeerskundig vlak (aanrijbeveiligingen, versmallen/ verplaatsen van inritten en aanbrengen van drempels, etc.).
©2024 ContrAll Algemene voorwaardenDisclaimerPrivacyPostbus 5257300 AM ApeldoornKleine Fluitersweg 2537316 MX Apeldoorn Webdesign: JHmedia