Energietransitie

Van fossiele brandstoffen naar alternatieven

Energietransitie

De brandstofmarkt is volop in beweging. De vraag naar alternatieve brandstoffen neemt exponentieel toe. In de automotive branche wordt er gesproken over een transitie van fossiele brandstoffen naar duurzame energiebronnen. De overgang naar duurzame energie vergt veel tijd en geld en om dit in goede banen te leiden, moet er gekeken worden naar verschillende mogelijke oplossingen.

Oplossingen

De oplossing zit niet alleen in het aanbieden van duurzame energie. Personenauto’s en transportmiddelen voor de logistieke sector dienen technisch een verandering te ondergaan zodat ze geschikt zijn voor nieuwe duurzame energiebronnen. Ook tankstations zullen grote veranderingen ondergaan. Ze moeten meer duurzame brandstoffen gaan aanbieden en aan de daarbij behorende nieuwe eisen voldoen. ContrAll volgt de ontwikkelingen op de voet.

Ondersteuning

Wij ondersteunen bedrijven bij het in kaart brengen van de mogelijkheden op het gebied van ontwerp, advies, vergunningen en realisatie van alternatieve brandstofinstallaties. Zo spelen bij LPG/LNG/CNG en waterstof veiligheidsafstanden een grote rol. Een risico beoordeling is een van de standaardonderdelen waarin ContrAll de weg weet te vinden.

Afhankelijk per locatie, kijken we naar de best mogelijke oplossing met betrekking tot nieuwe energiebronnen en toevoegingen zoals LNG en CNG en AdBlue voor trucks en benzine met ethanol toevoeging РHVO 100, CNG, biomethaan, waterstof en elektriciteit voor de personenauto’s. Elk vraagstuk is uniek en vraagt om een eigen persoonlijke aanpak en oplossing.

Het nieuwe rijden vereist een nieuwe infrastructuur waarbij reguliere brandstoffen op de lange termijn naar de achtergrond verdwijnen en nieuwe duurzame energiebronnen hun intrede doen. Bij ContrAll zijn we hier dagelijks mee bezig. Een oplossing zou kunnen zijn energie in de vorm van gassen of grote accubuffers in containers om een vorm van netbalancering te kunnen bewerkstelligen.

Vragen over de energietransitie?

Wij lopen voorop in de energietransitie. Heeft u vragen of wilt u meer weten over het onderwerp? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Wij komen graag bij u langs om tot de beste oplossing te komen.

©2024 ContrAll Algemene voorwaardenDisclaimerPrivacyPostbus 5257300 AM ApeldoornKleine Fluitersweg 2537316 MX Apeldoorn Webdesign: JHmedia